Petrželkové Pesto
Bazalkové pesto mě nikdy moc nezaujalo, i když mám bazalku moc ráda. Zato když manžel jednoho krásného jarního dne udělal pesto z petrželky, tak jsem se oblizovala až za ušima a pesto jsem si dávala nejen na těstoviny, ale dokonce i k pečivu nebo samotné, nemohla jsem se ho nabažit a do dneška, když si něj vzpomenu se mi sbíhají sliny. A abyste mohli také tuto mňamku ochutnat, tak se s námi manžílek podělil o receptík.
Tady je:
- 2 hrsti petrželky
- 1/2 hrsti piniových semínek
- 1/2 hrsti kešu oříšků
- 2 lžíce strouhaného pecorina nebo sýru parmezánového typu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
Do mixéru vložíme všechny suroviny kromě soli. Vše důkladně promixujeme až nám vznikne krásně zelená jemná kašička:) a je hotovo. Můžeme dochutit solí, ale to díky sýru většinou není potřeba.Mějte se krásně a všem přejeme dobrou chuť!