Alsaský Cibulový Koláč
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 125 ml vody
- 1 sáček sušeného nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
- sůl
Na náplň:
- 250 g créme fraiche
- 200 g cibule
- 100 g slaniny
- sůl
- 2 stroužky česneku
Postup:
Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme hladké těsto, které necháme vykynout.
Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky, cibuli na měsíčky a v misce si smícháme créme fraiche s prolisovaným česnekem a solí. Na pánvičce zlehka orestujeme slaninu , tu si pak vyndáme a na tuku ze slaniny trošku orestujeme cibuli.
Těsto si rozdělíme na 2 díly, vyválíme tenké placky, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme smetanovým základem, posypeme slaninou a cibulí a pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C asi 5 - 10 minut.