Žampiony s Česnekem
Tak jsme s manžílkem opět nahlédli do báječné knihy Culinaria Španělsko, kde jsme hledali nějaká tapas pro pohoštění přátel a nalezli jsme báječné žampiony, které se velmi příjemně snoubí s chutí česneku, petrželky a papriky.
Recept:
- 100 ml olivového oleje
- 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
- 500 g žampionů nakrájených na silné plátky
- špetka mleté ostré papriky (pokud možno španělské)
- sůl
- 50 ml sherry
- 2 lžíce nasekané petrželky
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a lehce na něm osmahnme česnek. Pak přidáme žampiony. Mícháme a opékáma až se tekutina odpaří. Osolíme a ochutíme paprikou a sherry. Posypeme petrželkou a je hotovo.
Fakt je to moc dobré, tak neváhejte tento recept vyzkoušet. Mnoho úspěchů a dobrou chuť.