Špagety Carbonara
Nikdy jsem v Itálii tuto pastu nejedla, tak nevím jestli je to ten pravý recept, na internetu a v knihách více či méně italských se recepty neskutečně liší, ale tento je jednoznačně ten nejchutnější, co jsme vyzkoušeli. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek božský. Tak je vyzkoušejte také,
Budeme potřebovat:
- 150 g pancetty (případně slaniny)
- olivový olej
- stroužek česneku
- 60 g pecorina
- 60 g parmezánu
- 6 žloutků
- 500 g špaget
Do vroucí vody dáme vařit špagety dle návodu na obale.
Pancettu nakrájíme na nudličky a na trošce olivového oleje ji společně s rozmáčknutým stroužkem česneku osmažíme(česnek vyjmeme jakmile začne hnědnout). Mezitím smícháme žloutky se strouhaným sýrem (trochu sýru si necháme na posypání).
Uvařené špagety scedíme, přičemž na dně necháme trochu vody, přimícháme pancettu a směs žloutků a sýrů, vše se spojí v krémovou omáčku. Nandáme na talíře posypeme sýrem a můžeme podávat, nejlépe s lehkým bílým vínem.