Šafránové Rizoto s Parmezánem
Kdo drží redukční dietu, tak snad raději ani tento recept nečtěte:-), jelikož na něj budete potřebovat moc a moc másla:-) A mimo něj také:
- 750 ml vody nebo vývaru dle chuti
- 200 g másla
- 3 šalotky
- větší špetka šafránu
- 400 g kulatozrnné rýže
- 150 ml bílého vína
- 150 g parmezánu
Nejdříve si připravíme horký vývar či vroucí vodu.
Asi na polovině másla osmažíme nasekanou šalotku a šafrán, poté přidáme rýži a orestujeme aby zesklovatěla, asi po 3-4 minutách přilijeme víno a až se odpaří alkohol, pak po naběračkách postupně přidáváme horkou vodu nebo vývar, vždy když se voda vsákne a vznikne krémová konzistence, přidáme opět 1 naběračku vody a takto postupujeme dokud rýže není skoro hotová.
Poté stáhneme z ohně a vmícháme zbytek másla s nastrouhaným sýrem.
Rizoto by mělo být krémové, né takové to sypací co známe z našich "restaurací"
Dobrou chuť vám všem.