Noky s Jarními Cibulkami
Jaro už sice není, ale díky obchodní globalizaci, kdy si můžeme pořídit jarní cibulky v kterémkoli ročním období a nebo jste-li takový pěstitel jako já, že Vám jarní cibulky vyrostou až na konci léta, tak si tyto nočky klidně múžete dovolit:-)
Suroviny:
- 300 g jarních cibulek
- 150 ml mléka
- 150 g mouky
- 75 g másla
- 50 ml bílého dezertního vína
- 30 ml olivového oleje
- 8 sušených švestek
- 3 vejce
- sůl a pepř
Švestky namočíme na púl hodiny do vína.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mléka a přidáme 180 ml vody. Za stálého míchání vaříme, dokud se těstíčko nezačne odlepovat od stěn pánve.Necháme vychladnout a postupně do těsta vmícháme všechna vejce, osolíme a opepříme. Z těsta děláme nokykteré hned hážeme do vroucí osolené vody. Jakmile se noky vynoří, vyndáme je nebo slijeme a na pánvičce je na prudkém ohni opékáme dozlata ( kdo nechce, smažit je nemusí).
Cibulku nakrájíme na kolečka a na zbylém oleji osmažíme, přidáme okapané a na hrubo nakrájené švestky, osolíme a na konec opatrně přimícháme noky, ať už smažené či jen vařené.
A pro masožrouty je dobré tento pokrm obohatit pancetou nebo slaninkou.