Maďarská Pivní Omáčka
Tuto omáčku vařil manžel a musím říct, že jsem si na ni vskutku pochutnala, tak si ji zkuste taky,
zde recepis:
- 2 plechovky drcených rajčat
- 3 dl světlého piva
- 3 ostré klobásky
- 2 zelené papriky
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 2 cibule
- 1 lžíce mleté pálivé papriky
- 2 bobkové listy
- olej
- sůl a pepř
Nadrobno nakrájenou cibuli a klobásky pokrájené na kolečka orestujeme na oleji. Zaprášíme mletou paprikou, promícháme a přidáme rajčata s pivem a vše přivedeme k varu.
Zmírníme plamen a přidáme na kousky pokrájené papriky a bobkové listy. Promícháme, pomalu vaříme doměkka a případně přidáváme vodu.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme nejlépe s chlebem nebo vařeným bramborem.
Dobré chutnání a bez povídání............jak říkají ve školce:-)