Kynuté Knedlíky
Po hodně dlouhé době mám zase chvilku času na doplnění receptů na různé dobrůtky. Nyní Vám představím vynikající kynuté knedlíky. Domácí knedlíky děláme už x let, ale teprve nedávno jsme narazili na recept podle kterého jsou knedlíky dokonalé, jsou nadýchané, měkké a velmi chutné.Tak pro ty z Vás co upřednostňují domácí poctivou kuchyni je tu recept:
- 250 ml vlažného mléka
- 2 lžičky cukru
- 30 g droždí
- 2 vejce pokojové teploty
- 2 lžičky soli
- cca 300 g polohrubé mouky
- cca 300 g hrubé mouky
- 2 housky nakrájené na kostičky
Mléko osladíme, nalijeme do mísy a rozdrobíme do něj droždí, přidáme 2 lžíce mouky, zamícháme a pod utěrkou necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Poté do kvásku přidáme vejce, sůl a střídavě přisypáváme pol. a hr. mouku dokud se těsto nebude odlepovat od mísy(mouku pravděpodobně nespotřebujete všechnu). Těsto musí být takové, aby se z něj dala vytvarovat šiška, ale nesmí být moc tuhé, jinak knedlíky budou tuhé!
Těsto necháme vykynout, nejlépe 3x, ale i 1x bude stačit, čim víckrát necháte těsto vykynout, tím bude nadýchanější. Pak do těsta vmícháme housky, vytvyrujeme šišky a necháme na pomoučeném stole ještě kynnout. Po 15 minutách knedlíky vložíme na pařník do hrnce s vařící se vodou a na páře vaříme 15 minut bez otáčení.
Uvařené knedlíky propíchneme a můžeme je vlascem nebo nití nakrájet a podávat s nějakou dobrotou!
Dobrou chuť!
pochvala
(Rejpal, 13. 7. 2014 13:45)