Krémové Těstoviny s Gorgonzolou a Ořechy
Suroviny:
- balíček těstovin
- hrst vlašských ořechů
- 150 g gorgonzoly
- 50 g parmezánu
- 200 ml šlehačky
- naťová petrželka
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Mezitím si v rendlíku opražíme nasekané ořechy, opražené nasypeme na talířek a necháme vychladnout. Do rendlíku vlijeme šlehačku, přidáme nastrouhané sýry a necháme rozpustit, dochutíme pepřem a solí, jeli třeba. Z uvařených těstovin odebereme hrnek vody ve které se vařily a scedíme. Scezené těstoviny smícháme s omáčkou, podle potřeby přidáme vodu z těstovin, abychom získali krásně krémové těstoviny. Nandáme na talíře, posypeme ořechy a nasekanou petrželkou.