Krémová Polenta s Klobáskami
Tento recept jsem našla v časopise FOOD, ale trošku jsem přiupravila polentu, v originále dávají půl litru vody a půl litru plnotučného mléka, což je strašně syté a když si to dáte k večeři, tak ještě ráno nemáte hlad:-(
Takže polentu s mlékem doporučuji jen pro těžce pracující jedince a to jen v zimním období:-)
Budeme potřebovat:
- 400g salsiccie (syrová italská klobása)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky rozmarýny
- plechovka sekaných rajčat
- sůl a pepř
Polenta:
- 1l vody ( nebo1/2l vody a 1/2l mléka)
- 150g instantní polenty
- 50g másla
- 50g strouhaného parmezánu
Klobásu přetočením střívka rozdělíme na menší klobásky, které na olivovém oleji osmažíme ze všech stran. Posypeme nasekanou rozmarýnou a až rozmarýna začne na pánvičce vonět, přidáme plechovku rajčat, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
Jakmile rajčata s klobáskami přejdou do varu, ztlumíme oheň na minimum a krátce podusíme. Mezitím se pustíme se do přípravy polenty.
Vodu v hrnci přivedeme do varu a přisypeme polentu, za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, polenta by měla mít konzistenci asi jako kaše, takže podle potřeby přidáme polentu nebo vodu abychom dosáhli požadované hustoty.
Jakmile je polenta hotová, stáhneme z ohně a vmícháme máslo se sýrem.
Pak přichází nejdůležitější část, vše nandáte na talíř a sníte:-)