Klobásky Zapečené se Zeleninou
Předem vás musím upozornit, že nejsem zrovna klobásový typ, ale tyto klobásky jsem si musela zamilovat, ač jsem se jakkoli bránila. Kombinace medu, octa a tymiánu je báječná a naprosto mě v tomto receptu okouzlila.A kdo je chce také ochutnat, nebo jen někomu zbylo pár klobásek z grilování, tak si můžete tento pokrm vyzkoušet a udělat si svůj obrázek o klobáskách se zeleninou:-)
Suroviny:
- 3 červené cibule
- 3 červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- 8 grilovacích klobásek (nejlépe těch bílých)
- 250 g minirajčátek (cherry rajčátka)
- tymián
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř
Troubu zahřejeme na 220°C. Do pekáčku nakrájíme cibule i papriky na osminky, zakápneme olejem, octem, osolíme, opepříme, promícháme a v troubě pečeme asi 10 minut.
Pak přidáme klobásky, rajčátka (buď celá nebo rozpůlená), tymián a med a opět promícháme ať se nám chutě krásně spojí a pečeme ještě asi 25-30 minut, asi po 15 minutách klobásky otočíme. Klobásky musí být propečené a zelenina opečená do zlatava.
Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem