Pařížské Rohlíčky
Těsto:
- 250 g mletých vlašských ořechů
- 200 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 velké nebo 2 malé vejce
Všechny suroviny si smícháme a vytvoříme kompaktní těsto, které zabalíme do pytlíku a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odpočinout. Z těsta tvarujeme ručně rohlíčky, případně vyválíme plát silný asi 4 mm a z něj vykrajujeme rohlíčky nebo rádýlkem tvoříme obdelníčky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160°C dorůžova.
Krém:
- 250 ml mléka
- 1 čokoládový pudink
- 250 g změklého másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
Nejprve si připravíme pudink z pudinkového prášku a mléka. Hotový pudink za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je pudink vychladlý, přidáme ho po lžících za stálého šlehání k máslové směsi, nakonec přidáme rum a krém necháme v lednici odpočinout.
Dokončení:
- 200 g hořké čokolády
Na upečené a vychladlé rohlíčky nastříkáme pomocí sáčku a ozdobné špičky krém, dáme do ledničky pořádně vychladit. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a následně v ní máčíme horní krémovou polovinu rohlíčků.
Veselé Vánoce a dobrou chuť!