Rybízová Bublanina BezLep:)
Na tuto dobrotku budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce horké vody
- 150 g polohrubé rýžové mouky
- 100 g cizrnové mouky
- 1 bezlepkový prdopeč
- 1 lžička guarové gumy
- 1 lžíce jablečné vlákniny
- 1 lžíce chia semínek
- červený rybíz (nebo jakékoliv ovoce, co vám na zahrádce zrovna roste)
- třtinový cukr s melasou na posypání
Postup:
Cuketu si nastrouháme na co nejjemněji to jde.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, když je hotovo, tak ještě za stálého šlehání přidáme horkou vodu a zašleháme.
Do vaječné hmoty postupně přimícháváme zbytek ingrediencí. kromě rybízu. a třtinového cukru.
Hmotu přelijeme do vymaštěného a bezlepkovou krupičkou vysypaného pekáčku (20x30cm), zasypeme rybízem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C.
Když se nám nahoře začne dělat povlak připomínající škraloup na pudinku, bublaninu ještě posypeme třtinovým cukrem a necháme dopéct. Cukrový posyp nám nahoře udělá krásnou karamelovou krustičku :)
Dobrou chuť!